Έτσι, διάβασα κάποια βιβλία, παρακολούθησα και μερικά σεμινάρια, επιστράτευσα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μου και σχεδίασα μαθήματα δημιουργικής γραφής αρχικά για ενήλικες και στη συνέχεια, για εφήβους και παιδιά.
- Να αφήσουν να περάσει ένα χρονικό διάστημα από όταν τελείωσαν τη συγγραφή ώστε να μπορέσουν να δουν το βιβλίο με πιο καθαρή ματιά.
- Να συμβουλευτούν λεξικά και γραμματικές για να έχουν ένα γλωσσικά άρτιο κείμενο.
- Ίσως να κάνουν και μια συζήτηση με άλλους συγγραφείς ή επιμελητές για να δουν αν μπορούν να βελτιώσουν τις συγγραφικές – αφηγηματικές τεχνικές τους.
- Να μην υπάρχουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, ώστε το κείμενο να είναι σαφές και κατανοητό.
- Να έχει το κείμενο μια πολύ καλή και σαφής δομή και οργάνωση σε παραγράφους και κεφάλαια (ειδικά αν πρόκειται για μυθιστόρημα).
- Να υπάρχει καλή ανάλυση και ανάπτυξη όλων των λογοτεχνικών χαρακτήρων.
- Να υπάρχει λογική ροή των γεγονότων της αφήγησης, δηλαδή να μην παραλείπεται κανένα στάδιο της αφήγησης.
- Να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα διαλογικά και τα αφηγηματικά μέρη, δηλαδή να υπάρχουν διάλογοι όπου χρειάζονται ώστε να αποκτά το κείμενο αμεσότητα, παραστατικότητα και ζωντάνια.
- Να υπάρχει πρωτοτυπία των αφηγηματικών τεχνικών, π.χ. αναδρομές ή προλήψεις, επιλογή κατάλληλου προσώπου αφήγησης και εστίασης κ.ά. Βέβαια, για αυτά απαιτούνται και οι γνώσεις και η βοήθεια του επιμελητή.
- Για Πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο της Αθηνάς Μαλαπάνη – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
- Η Αθηνά Μαλαπάνη μας προτείνει τα αγαπημένα της βιβλία – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
*
Άφησε το σχόλιο σου